• Background Image

    Bake a dream

    5 juli 2017

5 juli 2017

Bake a dream

Opkikker Ambassadrice Clementine

 Clementine is 8 jaar, zit in groep 5 en is een gezellige, stoere dame met een eigen wil. Ze heeft een grote passie voor paardrijden. Ze gaat dan ook één keer in de week naar paardrijles, maar als het aan haar ligt, zou ze dit wel iedere dag willen doen! Clementine is bijna altijd vrolijk, behalve wanneer ze weer last heeft van die stomme kriebel, als gevolg van haar leverziekte. Ze heeft een galstoma, zodat de gal zich niet ophoopt in haar lever, waar het onherstelbare schade kan aanrichten. Het lijkt erop dat een levertransplantatie in de toekomst noodzakelijk is. Dagelijks moet haar stomazakje vervangen worden, heeft Clementine te kampen met veel kriebel over haar hele lichaam en is ze vaak heel moe.

De droom van Clementine

Hoi ik ben Clementine, ik ben 8 jaar, bijna 9! Als ik later groot ben, dan ben ik een hele goede springruiter, zoals Jeroen Dubbeldam. Dan spring ik over de moeilijkste hindernissen en galoppeer ik door de weide. Ik galoppeer zo hard, dat niemand mij bij kan houden! Ik ben olympisch springkampioen!`

 

Rutger bakt Clementine haar droom

‘Bij haar droom dacht ik gelijk aan een taartje dat zowel voor de ruiter als voor hat paard lekker is, vandaar de wortels, rozijnen en noten in het recept. Speciaal voor Clementine heb ik de cakejes samen met mijn zus afgemaakt met paardjes van fondant. Dit hoeft niet per se natuurlijk, de cupcakes zijn zo al superlekker!’

Ingrediënten
Voor de cakejes:
175 gr lichtbruine basterdsuiker
150 gr bloem
2 1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
2 tl speculaaskruiden
1/2 sinaasappel, rasp
125 ml zonnebloemolie
2 eieren
200 gr wortel,schoongemaakt en geraspt
60 gr donkere rozijnen
60 gr pecannoten, grof gehakt

Voor de topping:
50 gr boter, op kamertemperatuur
200 gr roomkaas, op kamertemperatuur
150 gr poedersuiker

Bereiding: Makkelijke carrot cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een cupcakevorm met papieren vormpjes. Doe de lichtbruine basterdsuiker, de bloem, het bakpoeder, het zout, de speculaaskruiden en de sinaasappelrasp in een kom en roer dit door elkaar. Voeg de zonnebloemolie en de eieren toe en meng dit tot een gladde massa. Roer tot slot de rozijnen en stukjes pecannoot door het beslag. Vul de papieren vormpjes met behulp van een ijslepel voor 2/3e met het beslag.

Bak de cupcakes 20 tot 25 minuten. Haal de cupcakes direct na het bakken uit hun metalen vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Klop voor de topping de boter luchtig. Voeg de roomkaas en de poedersuiker toe en mix dit nog enkele minuten tot een mooi romig mengsel. Verdeel het roomkaasglazuur op de carrotcakejes met een spuitzak of gewoon met een lepel.

76 Comments

Leave A Comment

Geef een antwoord