• Background Image

    De impact van ziekte op een gezin; het verhaal van Dean

    4 augustus 2017

4 augustus 2017

De impact van ziekte op een gezin; het verhaal van Dean

Toen Dean in 2014 net 5 jaar was, had hij ineens een grote bult in zijn hals, zo groot als een half ei. Die bult ging pijn doen en was na twee maanden nog steeds niet verdwenen. Dit was het begin van een reeks vol echo’s, MRI-scans, puncties, onderzoeken en een operatie, waar steeds maar niets uitkwam. Een onzekere tijd voor het gezin van Dean.

Uiteindelijk bleek het toch kanker te zijn. Een zeer zeldzame, gemuteerde vorm van spierkanker, met uitzaaiingen naar longen en lever. Hij blijkt wereldwijd het eerste kind te zijn met deze vorm, een vorm die op dit moment nog niet te genezen is.

Zijn moeder Marcha vertelt ons hun verhaal

‘Op het moment dat we de uitslag kregen, zakte de grond echt onder onze voeten vandaan. Er werd direct een behandeling gestart, een behandeling waar Dean heel erg ziek van werd. Helaas had deze behandeling niet het gewenste effect en besloten we ermee te stoppen. Dit was voor ons echt een flinke domper. We wilden natuurlijk dat onze zoon weer gezond werd en hadden al onze hoop hierop gevestigd. Maar Dean was zo blij, zo opgelucht dat hij mocht stoppen met de behandeling. Hij heeft de hele dag een grijns op zijn gezichtje gehad en dat heeft ons doen beseffen dat kwaliteit van leven veel belangrijker is’.

‘Dean staat positief in het leven, maar zijn zus Felicia heeft het er heel erg moeilijk mee. We willen voor beide kinderen alles uit het leven halen en daarom vinden we het fijn dat er een stichting als Opkikker bestaat. Tijdens de Opkikkerdag konden de kinderen de ellende even vergeten en werden ook wij als ouders even uit de sleur gehaald. Het was voor ons een dag die we niet snel zullen vergeten. Eigenlijk verdienen de kinderen natuurlijk een zorgeloos leven, maar op dit soort dagen maak je het leven in ieder geval voor even zorgeloos. De dag heeft voor hele mooie herinneringen gezorgd en we kijken met een warm gevoel terug op deze dag’.

26 Comments

Leave A Comment

Geef een antwoord