• Background Image

    Rutger bakt met Stéphanie en Sietze

    14 augustus 2017

14 augustus 2017

Rutger bakt met Stéphanie en Sietze

 Rutger Bakt met ambassadeur Stéphanie en Sietze

Onze bakheld Rutger van den Broek ging voor Stichting Opkikker de keuken in met twee hele bijzondere gasten. Samen met Stéphanie en Sietze maakte hij chocolade cupcakes. De kinderen hebben zelf genoten van een Opkikkerdag en vertellen wat de impact ervan was.

Stéphanie kreeg vijf jaar geleden van een zeldzame ziekte die in Nederland maar bij 25 kinderen voorkomt. Deze ziekte heeft veel impact op het leven van Stéphanie, maar ook op dat van haar ouders en broertje. Met elf medicijnmomenten op een dag en het aansluiten van de sondevoeding, speelt haar ziekte altijd een grote rol in hun dagelijks leven. De Opkikkerdag vormde dan ook een heerlijk dagje uit voor hen allemaal; een dag zonder zorgen en gewoonweg genieten! Lees hier het volledige verhaal van Stéphanie en haar gezin: http://koffiemorning.nl/stephanie-en-haar-gezin/

Met zijn drieën bakten ze heerlijke chocolade cupcakes. Voor Sietze maakten ze deze lactosevrij, door bijvoorbeeld de boter te vervangen door margarine. Kijk je mee naar de bakvideo?

Bekijk het resultaat hier:

Recept: Chocolade cupcakes

Ingrediënten:

Voor de cupcakes

  • 200 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 150 boter, op kamertemperatuur
  • 100 ml yoghurt, op kamertemperatuur
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gr pure chocolade, grof gehakt

Voor de topping:

  • 100 ml slagroom
  • 100 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 30 gr poedersuiker (optioneel)
  • sprinkles (optioneel)
Bereiding: Chocolade cupcakes

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een cupcakevorm met papieren vormpjes. Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en zout in een kom en roer dit door elkaar. Doe alle andere ingrediënten behalve de chocolade hierbij en mix dit tot een gladde massa in ongeveer 1 minuut. Voeg de gehate chocolade toe en meng alles nog kort door. Vul de papieren vormpjes met behulp van een ijslepel voor 2 / 3 met het beslag.

Bak de kleine cupcakes in 22 tot 26 minuten goudbruin en gaar. Haal de cupcakes direct na het bakken uit hun metalen vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster

Doe voor de topping de slagroom, pure chocolade en eventueel de poedersuiker in een hittebestendige kom en verwarm deze au bain-marie (dus op een pan kokend water, zonder dat de kom het water raakt) al roerende op laag vuur tot de chocolade gesmolten is. Haal de pan van het vuur, roer het mengsel nog  kort door en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Bestrijk de cupcakes met de chocoladetopping en strooi daar desgewenst wat sprinkles over.

0 Comments

Leave A Comment

Geef een reactie